Олена Сидоренко: Готуйте гриби правильно

Олена Сидоренко: Готуйте гриби правильно

Як правильно готувати гриби? 
 
В ефірі Українського радіо у програмі "Ранковий формат" про правила приготування грибів розповіла професор кафедри товарознавства та управління безпечністю та якістю Київського національного торговельно-економічного університету Олена Сидоренко.
 
З травня люди "полюють" на гриби у лісі. Потрібно знати правила приготування грибів. Чи є якісь "золоті" правила термообробки грибів?
 
Гриби ростуть на землі, тому спершу їх потрібно добре помити. Перше правило - вимочити гриби у холодній воді не менше години. Таким чином ви убезпечите себе від отруєння. Якщо ви здійснете недостатню термічну обробку в банках, то розвиватимуться токсини. Після вимочування треба добре промити під проточною холодною водою. Це теж одне з правил, яке убезпечує від харчового отруєння, якщо далі будете консервувати гриби у банках. Якщо плануєте смажити, то відварити не менше 15 хвилин. Варити 2 години не варто. Якщо будете тушкувати, то це буде додатковою обробкою. 
 
Рекомендую гриби заморожувати. Ви їх негерметично упаковуєте, відповідно не буде небезпеки розвитку бутулізму, і збережуться всі корисні властивості.   
 
Можна гриби маринувати з додаванням оцетової кислоти. Оцет забезпечує зберігання.