Вбивство Аркадія Бабченка було інсценоване (аудіо)

Вбивство Аркадія Бабченка було інсценоване (аудіо)

Журналіст Аркадій Бабченко живий, його вбивство було інсценоване СБУ при спробі російських спецслужб ліквідувати опозиційного журналіста, а також здійснити інші теракти на території України.

Про це щойно на брифінгу у Києві повідомили Голова Служби безпеки України Василь Грицак, а також сам Аркадій Бабченко.

Посередника, затримано і йому найближчим часом оберуть запобіжний захід. Замовників іще встановлюють.

Ольга Шеремет — докладно.

"Аркадій Бабченко вибачився перед дружиною та перед друзями. Каже, на участь в інсценуванні власного вбивства погодився не вагаючись. За його словами, співробітники СБУ повідомили про те, що на нього готується замах місяць тому. Вдалося не тільки зірвати провокацію, а й задокументувати підготовку російськими спецслужбами злочину, повідомив голова СБУ Василь Грицак.

Василь Грицак розповів, що виконавцем вбивства російського журналіста мав стати колишній учасник АТО. Він став частиною операції і проходитиме у справі як свідок.

Так відповів скептикам та критикам українських правоохоронних органів генпрокурор Юрій Луценко. А за інформацією Василя Грицака, організатор убивства російського журналіста планував усунення на території України 30 осіб. Це замовлення було пробним".

Нагадаю, 29 травня ввечері у ЗМІ з явилось повідомлення, що на опозиційного російського журналіста Аркадія Бабченка, який живе в україні, скоєно замах — стріляли у спину. Пізніше стало відомо, що журналіст помер від поранення у кареті "швидкої".

З подробицями - Ольга Шеремет.

Прослухати

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!