Німеччина хоче звільнити німецькі компанії від дотримання санкцій проти Росії (аудіо)

Німеччина хоче звільнити німецькі компанії від дотримання санкцій проти Росії (аудіо)

Уряд Німеччини проситиме Білий дім звільнити німецькі компанії від необхідності дотримуватися нових санкцій проти Росії.

Про це на своїх сторінках розповідає американське видання The Wall Street Journal.

Нагадаємо, 6-го квітня Вашингтон запровадив штрафні заходи проти російських бізнесменів і чиновників, а також державних і приватних компаній, пов’язаних з Кремлем.

Тему продовжить Олена Богданьок:

"Під час візиту до Вашингтона міністр фінансів Німеччини проситиме американську сторону застосувати спеціальний підхід до німецьких компаній у питанні застосування санкцій проти Російської Федерації. Про це пише видання The Wall Street Journal. За словами керівників німецьких корпорацій, нові обмежувальні заходи можуть потенційно обійтися промисловості Німеччини у сотні мільйонів євро, - пише газета. У виданні нагадують: німецькі промислові гіганти - Siemens, Daimler і Volkswagen - ведуть бізнес із російськими компаніями, власники яких перебувають під санкціями.

Політолог Віталій Кулик каже: німецькій стороні навряд чи вдасться пролобіювати у США спеціальний статус в контексті санкцій проти Росії.

Наприкінці березня Федеральне відомство по судноплавству і гідрографії Німеччини видало дозвіл російському “Газпрому” на будівництво і експлуатацію трубопровОду "Північний потік—2" у винятковій економічній зоні Німеччини в Балтійському морі в обхід України. Також уряд ФРН відмовився брати участь у військовій операції в Сирії.

При цьому, канцлер Німеччини сказала: ракетні удари сил США, Британії та Франції по Сирії були "необхідною та обґрунтованою" відповіддю. Після отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля, канцлер висловила пітримку Великобританії. Під час зустірічі з Президентом України Петром Порошенком минулого тижня Ангела Меркель акцентувала: Берлін та Париж й надалі підтримуватиме Україну".

Олена Богданьок, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!