Олег Кузьміних розповів Європарламенту з ким воює Україна на Донбасі

Олег Кузьміних розповів Європарламенту з ким воює Україна на Донбасі

В Європарламенті українські офіцери, волонтери та добровольці розповіли про реальні факти російської військової присутності на Донбасі.

Слухання відбулися під егідою депутата ЄП від Польщі Анни Фотиги за участю віце-прем'єр-міністра міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, а також представників благодійного фонду братів Кузьміних, повідомляє Укрінформ.

"Я хочу наголосити на прямій російській присутності на Донбасі. З цією метою я прибув сюди, і хочу про це вам розповісти. Починаючи з 2014 року, я і мої побратими бачили військових із розпізнавальними знаками російської армії, а також військову техніку на території Донбасу, яка виробляється і перебуває на озброєнні в Росії. Перебуваючи у полоні, я неодноразово спілкувався о офіцерами Російської Федерації", - розповів офіцер Збройних сил України полковник Олег Кузьміних.

Під час слухань відбулося також обговорення проблем фізичної і психологічної реабілітації українських військовослужбовців, які брали участь у бойових діях на Сході України, відбиваючи російську агресію. Брат Олега Кузьміних - Сергій - розповів про ініціативу створення у різних регіонах України реабілітаційних центрів для українських воїнів.