17 вересня - день гучних відставок

17 вересня - день гучних відставок

Зокрема, Ігор Лікарчук подав у відставку з посади директора Українського центру оцінювання якості освіти. З-поміж причин, що змусили його звільнитись - тиск збоку правоохоронних органів, звільнення сина та неможливість працювати "в команді, що є сьогодні при владі".

Заяву на звільнення за власним бажанням написав також голова "Укравтодор" Сергій Підгайний. Своє рішення скласти повноваження він пояснив тим, що втомився боротися з системою, а також байдужістю до проблем галузі, що потребують негайного вирішення, й осуду з боку громадськості за бездіяльність.

У МВС задовольнили заяву про відставку начальника Управління із забезпечення повернення активів, отриманих злочинним шляхом Міністерства внутрішніх справ Олени Тищенко. Вона заявила, що система органів юстиції залишається критично корумпованою і не готовою для повернення активів колишніх високопосадовців.

Водночас, як повідомив нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко, щодо Олени Тищенко 15 вересня відкрили кримінальне провадження. Вона нібито володіла нерухомістю за кордоном із порушенням законодавства.