ООН: Близько 3,5 тисячі цивільних загинули в Афганістані у 2017 році

ООН: Близько 3,5 тисячі цивільних загинули в Афганістані у 2017 році

За 2017 рік в Афганістані загинули або зазнали поранень у результаті насильницьких дій понад 10 тисяч мирних жителів.

Про це заявили в ООН, повідомляє Reuters.

"Минулого року понад 10 тисяч афганських мирних жителів були вбиті або поранені в результаті насильницьких дій", - йдеться у повідомленні.

Загальна кількість постраждалих цивільних осіб у 2017 році становила 3438 убитих і 7015 поранених, що на 9% менше, ніж у попередньому році. Однак цифри свідчать про велику кількість жертв, спричинених військовими бомбардуваннями.

"Напади, в яких антиурядові елементи спеціально націлювалися на цивільних осіб, становлять 27% від загальної кількості жертв серед цивільного населення", - йдеться у заяві ООН.

Дві третини усіх загиблих минулого року померли в результаті атак антиурядових сил. "Талібан" несе відповідальність за 42% загиблих, "Ісламська держава" - 10% і ще 13% цивільних загинули в результаті нападів невизначених антиурядових елементів.

Як наголошують в ООН, кількість дітей-жертв - 861 убитих і 2318 поранених - у 2017 році на 10% нижче, ніж у попередньому.

Зазначимо: влада США розглядає питання про відправлення ще близько тисячі військовослужбвців цієї весни в Афганістан. Ініціатива, яка вже підтримана військовим керівництвом штабу армії ЗС США, покликана активізувати боротьбу проти талібів.