У двох ОТГ Донеччини почали працювати Центри безпеки громадян (аудіо)

У двох ОТГ Донеччини почали працювати Центри безпеки громадян (аудіо)

Сьогодні у двох об'єднаних територіальних громадах Донеччини почали працювати нові Центри безпеки громадян. Один – збудований з нуля, другий – реконструйований з урахуванням сучасних вимог.

Розповідає наша кореспондентка Людмила Кузьменко:

"У місті Миколаївці не було відділення поліції. На кожен виклик доводилося чекати прибуття поліції зі Слов’янська, що знаходиться на відстані півтора десятка кілометрів. З відкриттям Центру безпеки громадян у Миколаївській об’єднаній територіальній громаді почав працювати підрозділ Нацполіції.

Приміщення для нього виділені під час реконструкції будівлі місцевої пожежної частини Держслужби з надзвичайних ситуацій. Виконувач обов’язків начальника 6-го державного пожежно-рятувального загону Сергій Москалець говорить, що капітальний ремонт зробили з урахуванням тепло-модернізації, замінили системи тепло-та водопостачання.

Миколаївські пожежники від обласного управління ДСНС отримали також спец-автомобіль, обладнаний новітніми технологіями для гасіння найскладніших пожеж. Від сьогодні спільно працюватимуть поліцейські та рятувальники в селі Іллінівці Костянтинівського району. Тут Центр безпеки громадян збудували за кошти об’єднаної громади. Громада платитиме зарплатню сімнадцятьом рятувальникам, дислокованим у селі".

Людмила Кузьменко. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!