Окупанти відпустили кримськотатарського активіста

Окупанти відпустили кримськотатарського активіста

"Влада" анексованого Криму звільнила кримськотатарського активіста Гірая Куламетова, який обвинувачується в "пропаганді символіки екстремістських організацій".

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група".

"Кримськотатарського активіста Гірая Куламетова 28 січня 2018 року звільнили після десятиденного арешту за публікацію відеоролика у соціальній мережі 2012 року", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, 18 січня Білогорський районний суд розглянув адміністративну справу кримськотатарського активіста Гірая Куламетова, якого затримали цього ж дня у Старому Криму після обшуку в його будинку. Куламетова звинуватили у "пропаганді атрибутики або символіки екстремістських організацій".

Кримська правозахисна група повідомляє також, що в’язнів, вивезених із Криму до РФ, незаконно визнають російськими громадянами, а потім на цій підставі російська влада відмовляється передати кримчан із українським громадянством владі України.

МЗС України вказало на незаконність примусового отримання російського громадянства у місцях позбавлення волі.

Нагадаємо, згідно ст. 53 Віденської конвенції про право міжнародних домовленостей з 1969 року, такі угоди не можуть мати жодних правових наслідків. Примусове надання громадянам України, які мешкають на території Криму, громадянства Росії не визнається Україною та не є підставою для втрати громадянства України, наголошує Кримська правозахисна група.