У Мексиці виявили сотні мертвих акул без плавців

У Мексиці виявили сотні мертвих акул без плавців

Акул могли законно виловити на півночі країни, а потім викрадачі вантажівки викинули їх на узбіччя, припускають місцеві екологи.

Про це повідомляє УНІАН.

"У мексиканському штаті Мічоакан виявили зо три сотні мертвих акул без плавців. Туші знайшли просто на дорозі, за 240 кілометрів від моря", - йдеться у повідомленні.

У місцевій організації із захисту навколишнього середовища вважають - лисячих акул могли законно виловити на півночі країни. Заморожені туші везли вантажівкою, яку на шляху до столиці перехопили злодії. Вантажівку викрали, а акул вирішили позбутися і кинули їх на узбіччі, вважають екологи.

Нагадаємо, лисяча акула - рід акул, який широко поширений в усіх океанах, переважно в субтропічних районах. У теплу пору року ця акула здійснює міграції в моря помірного поясу. Досягають 6 м в довжину, при максимальній вазі близько 450 кг. Головна особливість цих акул - дуже довгий хвостовий плавник. Його довжина становить близько половини загальної довжини тіла. Лисячі акули не представляють небезпеки для людини. Вони мають деяке промислове значення.