Приблизно 7 тисяч опіків у дітей реєструється щороку в Україні (аудіо)

Приблизно 7 тисяч опіків у дітей реєструється щороку в Україні (аудіо)

Про це сьогодні в Києві розповіла  голова парламентського комітету з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець під час організованого комітетом обговорення реформування системи протиопікової допомоги дітям.

Своїми знаннями та досвідом із фахівцями, зокрема, поділився професор Гарвардської медичної школи, лікар бостонської клініки Геннадій Фузайлов, який в рамках українсько-американського пілотного проекту "Проти опіків" сьомий рік приїздить на Львівщину безплатно оперувати дітей, які отримали опікові травми.

Розповідає Катерина Шевцова:

"Найкраща профілактика опіків – це запобігання їм, так можна зберегти  життя дітей та зекономити державні кошти, каже координатор українсько-американського пілотного проекту "Проти опіків", що реалізовується на Львівщині, Мирослава Децик.

В Америці  запобіганню опікам почали приділяти увагу на державному рівні ще у середині сімдесятих років минулого століття, розповів професор Гарвардської медичної школи Геннадій Фузайлов.

В Україні понад 30% опіків діти отримують у віці до 5-ти років, і майже усі випадки в домашніх умовах. Серед причин цього -  молоді батьки віком від 19-ти до 25-ти років, вони не замислюються над психологією маленьких дітей, які з цікавістю обстежують речі навколо себе, зокрема, гарячу праску, плиту, духовУ шафу .

За словами Ольги Богомолець в Україні щороку реєструється майже 7 тисяч випадків опіків у дітей і підлітків. Десятки дітей гинуть через опіки, несумісні з життям".

Катерина Шевцова Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!