У Києві презентували новий формат звітування народних депутатів (аудіо)

У Києві презентували новий формат звітування народних депутатів (аудіо)

Новий формат звітування народних депутатів перед виборцями презентували сьогодні у Києві Рух "ЧЕСНО" та Ініціатива "Відкритий Парламент". Це - спеціально створений Інтернет-ресурс під назвою "Звіти депутатів".

Розповідає Ольга Бутко:

"Проведене в листопаді і грудні минулого року соціологічне дослідження Руху "Чесно" показало, що тільки 15 відсотків народних депутатів звітують перед своїми виборцями. Хоча Закон "Про статус народного депутата" зобов’язує їх це робити двічі на рік. Досі не було єдиної форми звіту і єдиного майданчика, де б такі звіти оприлюднювались. Тепер є спеціально створений Інтернет-ресурс під назвою "Звіти депутатів", із усталеним переліком питань, на які має відповісти кожен народний обранець, розповідає координаторка проектів Громадського руху "ЧЕСНО" Олександра Кузіва.

Народні депутати Остап Єднак, Альона Шкрум, Світлана Заліщук та Віктор Галасюк першими подали звіти про свою діяльність за друге півріччя 2017-го року онлайн. Новий Інтернет-ресурс забезпечить системність звітування і відкритість депутатів, говорить Остап Єднак.

А ще "Звіти депутатів" допоможуть громадянам робити обдуманий вибір на парламентських виборах, каже представниця Ініціативи "Відкритий Парламент" Наталія Ватаманюк.

Звітування в онлайн-режимі не є обов’язковим для народних депутатів. Та ініціатори проекту закликають парламентаріїв скористатись цією можливістю. Із першими звітами можна ознайомитись на сайті ресурсу "звіти.чесно.орг".

Ольга Бутко – Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!