Верховний суд Австрії надав Фірташу відстрочку від екстрадиції

Верховний суд Австрії надав Фірташу відстрочку від екстрадиції

Верховний суд Австрії вважає, що апеляція українського бізнесмена Дмитра Фірташа з проханням переглянути як помилковий вердикт Апеляційного суду Австрії, який всупереч рішенню суду першої інстанції дозволив його екстрадицію до США, не позбавлена підстав.

Про це заявляють захисники Дмитра Фірташа, передає "Інтерфакс-Україна".

"Верховний суд постановив призупинити екстрадицію пана Фірташа до розгляду його звернення", – йдеться в повідомленні адвоката українського бізнесмена Ленні Дж. Девіс із Davis Goldberg Galper PLLC (Вашингтон) у вівторок.

Нагадаємо, ФБР звинувачує Фірташа у корупції під час отримання дозволу на розробку титанового родовища в Індії: олігарх і його співробітники буцімто заплатили індійським чиновникам 19 мільйонів євро.

Перший запит про видачу Фірташа був відправлений американцями до Відня 30 жовтня 2013 року. Однак за кілька днів цей запит відкликали. Другий аналогічний документ надійшов вже 27 лютого 2014 року, ордер на арешт Фірташа був виданий 12 березня, і того ж дня олігарха затримали.

Потім бізнесмен вніс заставу в сумі 125 мільйонів євро і був випущений під зобов'язання не залишати Відень. Справу було розглянуто лише через рік. 30 квітня 2015 року суддя Крістоф Бауер відмовив у видачі олігарха США.

Згодом Земельний суд Відня 29 серпня відхилив запит правоохоронців Іспанії на екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа.