Індія може стати п'ятою країною за розвитком економіки світу

Індія може стати п'ятою країною за розвитком економіки світу

У найближчому майбутньому список світових економічних лідерів зазнає змін.

Про це йдеться у прогнозі економістів британського дослідницького інституту CEBR, повідомляє Deutsche Welle.

Зокрема, Велика Британія втрачатиме позиції, а Росія опуститься за межі топ-15 економік планети.

"За оцінками економістів британського дослідницького інституту CEBR, у 2018 році склад п'яти найбільших економік зазнає змін. Замість Великої Британії на п'яте місце вийде її колишня колонія - Індія, склавши компанію США (1 місце), Китаю (2 місце), Японії (3 місце) та Німеччині (4 місце)", - йдеться у повідомленні.  Сполучене Королівство та Франція посядуть відповідно шосте та сьоме місця. Водночас до 2020 року Велика Британія опуститься нижче за Францію, прогнозують фахівці. Утім, негативний ефект від Brexit імовірно буде не таким сильним, як цього побоювалися.

Аналітики спробували зазирнути і у далеку перспективу: у 2032 році, прогнозують вони, Китай обжене США та стане найбільшою економікою на планеті. Попередні прогнози говорили про 2031 рік, однак протекціоністські заяви президента США Дональда Трампа поки серйозно не позначилися на глобальній торгівлі.

Залежна від експорту енергоресурсів Росія до 2032 року скотиться з поточного одинадцятого місця на сімнадцяте, вважають у CEBR.  Розрахунки експертів базувалися на порівнянні ВВП країн, перерахованого в долари США.