Кількість мігрантів у світі зросла майже на 50 відсотків

Кількість мігрантів у світі зросла майже на 50 відсотків

Загальна кількість мігрантів в світі становить 258 мільйонів осіб, підрахували в ООН.

Серед країн-донорів мігрантів Україна займає восьму позицію у світі за їхньою кількістю, передає  Deutsche Welle.

На даний момент у світі близько 258 мільйонів людей проживають не в країнах свого походженння, це на 49 відсотків більше, ніж було у 2000 році. Про це йдеться в доповіді про міжнародну міграцію Департаменту з економічних і соціальних питань ООН, яка була опублікована у понеділок, 18 грудня - в Міжнародний день мігранта.

За даними Міністерства внутрішніх справ ФРН, до країни цього року прибуде менше 200 тисяч мігрантів. Цей показник майже вп'ятеро менший за дані 2015 року, який позначився піком напруги у кризі біженців.

Загалом частка мігрантів серед усього населення Землі становить нині 3,4 відсотка. У 2000-му році вона становила 2,8 відсотка, зазначає агенція AP. При цьому за цей період помітно збільшилась частка мігрантів, які проживають у країнах з високим рівнем доходів - з 9,6 до 14 відсотків.

Половина усіх мігрантів живе в десяти країнах. Найбільша кількість (майже 50 мільйонів осіб або 19 відсотків) живе в США, далі йдуть Саудівська Аравія, Росія та Німеччина - в кожній з них живуть близько 12 мільйонів мігрантів. П'яте місце посіла Великобританія, в якій зараз проживають дев'ять мільйонів мігрантів.

У рейтингу країн-донорів мігрантів на першому місці - Індія (17 мільйонів людей), потім йде Мексика (13 мільйонів), а далі - Росія, Китай, Бангладеш, Сирія, Пакистан і Україна (від 6 до 11 мільйонів по кожній з країн).