Аналітик Олександр Паращій: "Де-факто Укртелеком переходить у державні руки"

Аналітик Олександр Паращій: "Де-факто Укртелеком переходить у державні руки"

Чи можна сьогодні говорити, що Укртелеком - власність держави? Як це впливає на роботу цієї компанії стаціонарного зв'язку, на яку тарифну політику очікувати абонентам? Свою точку зору в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" висловив керівник аналітичного відділу інвестиційної компанії "Concord Capital" Олександр Паращій:
 
"Де-факто Укртелеком переходить у державні руки. Є рішення суду , яке треба виконувати. Київський апеляційний господарський суд відхилив апеляцію пана Ахметова. Згідно закону процес передачі Укртелекому державі має відбуватися за рішенням Кабінету Міністрів. Поки що такого рішення немає.
 
Інвестор Укртелекому не виконав ряд зобов'язань, які він брав під час приватизації. Перше, що він не виконав, - це інвестиції в компанію. І друге - під час приватизації інвестор обіцяв передати частину, яка відповідає за спецзв'язок (урядовий зв'язок), у державну власність. Цього теж не було зроблено. Тому на підставі порушень угоди, укладеної під час приватизації, суд прийняв саме таке рішення. Це формальна причина передачі Укртелекому державі. А неформальна причина - Укртелеком Ахметову, напевно, не потрібен.
 
Абонентів дротового зв'язку вдвічі поменшало. Може так статися, що той Укртелеком, який буде передаватися у власність держави, буде виглядати трохи гірше, ніж сьогодні. Є ризик, що компанія до моменту передачі державі буде спустошена".
 

Слухайте програму "Сьогодні. Зранку" по буднях з 8.00 до 10.20!