Соціальний проект "Керуй!" започаткувала Національна поліція (аудіо)

Соціальний проект "Керуй!" започаткувала Національна поліція (аудіо)

Соціальний проект "Керуй!" започаткувала Національна поліція спільно з Консультаційною місією ЄС в Україні. Його мета – донести до всіх учасників дорожнього руху, що дотримання правил руху – це спосіб вберегти своє життя і життя інших людей.

Докладніше - Віолетта Карлащук:

"З початку цього року в Україні сталося понад 130 тисяч дорожньо-транспортних пригод, які забрали життя майже трьох тисяч громадян і травмували майже 30 тисяч, - таку статистику оприлюднив голова Національної поліції Сергій Князєв. За його словами, перевищення водіями швидкості  - серед основних причин аварій. Мета проекту - налагодити діалог між водіями, поліцією і суспільством для зменшення кількості ДТП в Україні, - говорить Серій Князєв.

Віднедавна київські водії почали знаходити під двірниками своїх автівок нАліпки із написом "За кермом класний водій". Їм запропонували наклеїти ці стіки на лобове скло, сфотографуватися, викласти пост в мережах Фейсбук або інстаграм і розповісти свою історію, чому необхідно дотримуватися правил дорожнього руху. У Литві, приміром, теж реалізовували подібні соціальні проекти, які допомогли поліпшити ситуацію на дорогах, - розповів голова Консультативної місії ЄС в Україні Кястутіс ЛАнчінскас.

У Києві наліпки кожен охочий може отримати у будь-якому сервісному центрі МВС або в Управління патрульної поліції. Такий стік на машині означатиме, що на дорозі відповідальний водій, - каже перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Проект планують поширити і в інших регіонах України".

Віолетта Карлащук. Українське радіо.

Прослухати репортаж 

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!