В Україні ведеться нелегальна торгівля з окупованими територіями Донбасу (аудіо)

В Україні ведеться нелегальна торгівля з окупованими територіями Донбасу (аудіо)

В Україні ведеться системна нелегальна торгівля з окупованими територіями Донбасу. Вона шкодить обороноздатності країни, збільшує кількість тих, хто зацікавлений у затягуванні війни, а також призводить до суттєвих економічних та іміджевих втрат.

Такі основні висновки дослідження Незалежного антикорупційного комітету з питань оборони, що був створений спільними зусиллями британського і українського представництв антикорупційної мережі "Трансперенсі Інтернешнл".

Дослідження тривало понад півроку. Його висновки  базуються на сорока інтерв’ю з учасниками АТО, представниками силових структур, волонтерами, суддями, місцевими жителями, аналізі вітчизняного законодавства і повідомлень у мас-медіа.
        
Як зазначив аналітик НАКО Артем Давиденко, є, загалом, п’ять шляхів нелегального переміщення товарів через лінію розмежування на Сході України.

Прослухати
                                                
Водночас, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука повідомив, що нині у відомстві працюють над розширенням переліку товарів, які дозволятиметься законно переміщувати на тимчасово окуповані території Донбасу.

Прослухати                            

Нагадаємо, що з березня 2017-го року в Україні заборонено перевозити будь-які товари  на територію ОРДЛО. Винятком є товари для власного вжитку вагою до сімдесяти п’яти кілограмів, а також гуманітарні вантажі".

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!