Ізраїль депортує 40 тисяч африканських нелегалів (аудіо)

Ізраїль депортує 40 тисяч африканських нелегалів (аудіо)

Ізраїль найближчим часом депортує 40 тисяч африканських нелегалів. Таке рішення ухвалив уряд країни.

З подробицями - наша власна кореспондентка в єврейській державі Світлана Глаз:

"На пленарному засіданні ізраїльського уряду законопроект про боротьбу з нелегальною імміграцією, який передбачає за три місяці закриття табору тимчасового утримання африканських біженців  і насильницьку їх депортацію, був ухвалений у першому читанні одноголосно.

У громадян Еритреї та Судану, які незаконно  проникли в Ізраїль, є дві можливості: залишити єврейську країну або відправитися на необмежений термін до в'язниці. Вислати зі своєї території  Ізраїль планує близько 40 тисяч африканських біженців.

Прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаніягу зазначив, що паркан на кордоні з Єгиптом, споруджений кілька років тому, припинив потік біженців і йдеться про тих, які перетнули межу раніше. Ці заходи стали можливі після того, як ізраїльський прем’єр особисто відвідав райони Тель-Авіву, де живуть нелегали, і переконався на власні очі, що корінним ізраїльтянам у таких умовах жити неможливо.

Наразі Агентство ООН у справах біженців в Женеві стурбоване наміром Ізраїлю депортувати або ув'язнити прохачів політичного притулку та звернулося до уряду Ізраїлю не діяти подібним чином. Протестують і  правозахисні організації Ізраїлю. Однак, останнім часом уже депортовано майже 20 тисяч нелегалів до Руанди, з якою досягнуто домовленості".

Світлана Глаз з Ізраїлю,  для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!