Високопосадовці Польщі сьогодні активно обговорювали відносини з Україною (аудіо)

Високопосадовці Польщі сьогодні активно обговорювали відносини з Україною (аудіо)

Зокрема, Глава кабінету президента Польщі Кшиштоф Щерський позитивно оцінив пропозицію української сторони щодо проведення найближчим часом зустрічі Консультативного комітету президентів Польщі та України.

З Варшави повідомляє наш власний кореспондент  Андрій Хоменко:

"Кшиштоф Щерський, який очолює Консультативний комітет президентів Польщі та України, вважає, що майбутня зустріч у Варшаві повинна роз'яснити останні  рішення та події у польсько-українських відносинах. Канцелярія президента Польщі передала адміністрації президента України інформацію про готовність прийняти у Польщі українського співголову Комітету разом з делегацією. "Президент Анджей Дуда сподівається також на особисті кроки президента Петра Порошенка у контексті актуального стану двосторонніх відносин", - наголосив Щерський.

Тим часом, сам президент в ефірі однієї з радіостанцій сказав, що відносини між народами не можуть базуватися на брехні, оббріхуванні та на замовчуванні історії, особливо трагічної. Глава польської держави знову натякнув на деяких високопосадовців в Україні, які начебто псують відносини.

А спікер Сенату Польщі Станіслав Карчевський наголосив, що відносини з Україною треба будувати на правді, бо без неї не буде доброї співпраці. "Польща завжди була і буде послом України в ЄС. Це в інтересах Євросоюзу  та України, аби в майбутньому Україна стала членом Євроспільноти", - заявив спікер польського Сенату".

Андрій Хоменко з Варшави, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!