КМДА знайшла альтернативу маршрутним таксі

КМДА знайшла альтернативу маршрутним таксі

Київська міська державна адміністрація закупить у Польщі трамваї "PESA" 5 покоління з метою створення альтернативи маршрутним таксі, повідомляє прес-служба КМДА.

"Столична влада закуповує сучасні трамваї, які курсуватимуть Києвом. І робить усе, щоб оновлений комунальний громадський транспорт став альтернативою маршруткам", - наголосив мер столиці В. Кличко.

Трамваї, які планує закупити КМДА, матимуть низьку підлогу, а також будуть оснащені кондиціонерами та Wi-Fi. Одна з їхніх переваг - тихий хід.

Мер уточнив, що до кінця року столична влада планує повністю замінити склад лінії швидкісного трамвая виключно польськими. КМДА хотіла б замінити старий склад швидкісної лінії трамваями українського виробництва, але, на жаль, Львівський трамвайний завод не може впоратися з необхідними обсягами. КМДА також планує обладнати в Києві спеціальний сервісний центр для обслуговування куплених у Польщі транспортних засобів.

Віталій Кличко додав: спираючись на численні скарги пасажирів маршрутних таксі, мерія готова зробити все для того, щоб шляхом надання якісної альтернативи витіснити цей вид міського транспорту.