Підстав для доправлення у військкомат відвідувачів нічного клубу не було (аудіо)

Підстав для доправлення у військкомат відвідувачів нічного клубу не було (аудіо)

Законних підстав для затримання і доправлення у військкомат відвідувачів одного з київських нічних клубів не було. Таку думку висловила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

Вона повідомила, що має намір звернутися до міністра оборони і до генпрокуратури з клопотанням щодо неприпустимості таких дій правоохоронців. Військкомат, за її словами має право оголосити в розшук людину, яка не з'являється за призовом, а знайти її і доправити безпосередньо до військомату уповноважена тільки поліція. Водночас, Валерія Лутковська зауважила, що обшук у клубі відбувався санкціоновано, оскільки є відповідне рішення суду.

Прослухати

Нагадаємо, у ніч проти 28 жовтня в Києві співробітники Нацполіції влаштували обшук в одному з нічних клубів Києва, у результаті якого затримали 17 осіб. У них, за даними пліції, вилучили речовини, схожі на наркотичні. Іще 32–х осіб, які начебто "ухилялися від призову", доправили до військкомату.

Глава Нацполіції Києва Андрій Крищенко після цього заявив, що правоохоронці діяли на законних підставах за участі представників військових комісаріатів. А представник Головного управління персоналу Генштабу Збройних сил Валерій Дендебера учора сказав, що має інформації про залучення представників військкоматів  до цієї спецоперації.

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!