Силовий переворот в Україні не пройде

Силовий переворот в Україні не пройде

Президент України заявляє про безрезультатність спроб окремих політиків розхитати ситуацію в Україні через організацію акції протесту під Парламентом.

Про це Петро Порошенко сказав під час засідання Ради регіонального розвитку, повідомляє Укрінформ.  

"Знаходяться політикани, які не просто закликають до дестабілізації та хаосу, вони намагаються  їх організувати, звести нанівець всі ті позитивні зрушення, які народ буквально вистраждав за 3,5 роки випробувань. Але я наголошую, що нічогісінько у них не вийде! Як вони не намагаються розхитати ситуацію, вона не хитається", - наголосив Президент.

Цю ж думку Глави держави розділяє і генпрокурор України Юрій Луценко. Він наголосив, що акція протесту під Верховною Радою організована з метою силового перевороту влади в країні.

"Право на мирний протест не означає підготовку до силового перевороту, який затіяла невеличка купка людей, приблизно 150 - 200 чоловік, які оголосили себе єдиними праведниками і вимагають робити те, що вони хочуть нав'язати українській державі. Відповідально заявляю, це у них не вийде!", - зауважив він.

Луценко також наголосив, що участь у запланованому силовому перевороті в державі приймають екс-голова Одеської ОДА, лідер Руху нових сил Міхеїл Саакашвілі.

Нагадаємо, акція протесту біля Верховної Ради триває від 17 жовтня. Її учасники вимагали ухвалення законопроектів про зняття депутатської недоторканності, про антикорупційний суд та про зміну виборчого законодавства. 21 жовтня до їхніх вимог додалася ще й вимога внести на розгляд Парламенту закон про імпічмент Президенту.

17 жовтня під час зіткнень біля будівлі Верховної Ради постраждали 5 осіб, в тому числі поліцейський. 18 жовтня під будівлею Верховної Ради між мітингувальниками та правоохоронцями також сталися сутички через те, що частина протестувальників привласнили щити Нацгвардії.

22 жовтня на площі Конституції біля Верховної Ради відбулося кількатисячне віче учасників мітингу. Колишній очільник Одещини, керівник "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі закликав продовжувати акцію під Верховною Радою впродовж наступних тижнів.