Петро Порошенко: у бюджеті-2018 закладені гроші на Антикорупційний суд

Петро Порошенко: у бюджеті-2018 закладені гроші на Антикорупційний суд

У проект закону про держбюджет-2018 закладено фінансування антикорупційного суду.

Про це сказав Президент України Петро Порошенко під час відвідання 10-го мобільного прикордонного загону Держприкордонслужби.

"У ньому (держбюджеті) передбачена одна дуже важлива стаття - це фінансування антикорупційного суду, яка була внесена за моїм наполяганням", - сказав Президент. За його словами, це є доказом твердого наміру керівництва держави запустити вже наступного року цей принципово важливий судовий орган. Незабаром, нагадав Глава держави, Верховна Рада у першому читанні буде розглядати цей законопроект.

Петро Порошенко зазначив, що ухвалення законопроекту, який би дозволив створити цей судовий орган, було заблоковано двома депутатськими фракціями. Тоді український парламент звернувся до Венеційської комісії, яка вже надала свої висновки.

"Ще минулого року в законі про судоустрій та статус суддів, який був внесений мною, Президентом України, також з’явилася норма про антикорупційний суд. Тепер я наполягаю та наголошую, щоб за участю представників усіх фракцій негайно почалася робота з розробки нового проекту, де будуть враховані всі пропозиції Венеційської комісії", - сказав Петро Порошенко. Він наголосив, що готовий делегувати в цю групу свого представника.

Раніше повідомлялося, що 10 жовтня Венеційська комісія оприлюднила свій висновок щодо законопроектів про антикорупційні суди, які були направлені до комісії Головою Верховної Ради України для проведення експертизи щодо відповідності внесених до Парламенту законопроектів стандартам Ради Європи.

Голова Парламенту Андрій Парубій 17 жовтня повідомив, що законопроект про антикорупційний суд буде розглянуто у Парламенті відразу після його внесення Президентом у Верховну Раду.