Олексій Картавий: "Майбутнє на селі за кооперативами"

Олексій Картавий: "Майбутнє на селі за кооперативами"

Молочне скотарство - одна зі стратегічних галузей тваринництва України. Це і продовольча безпека держави, і якість харчування населення, і експортний потенціал. Із чого почати, як організувати виробництво молока європейської якості на наших фермах?

Досвідом підприємців Чернігівщини і Сумщини в ефрі  Українського радіо у програмі "Сьогодні. Ввечері" поділились заступник директора департамента агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації Олег Крапивний і голова Спілки аграрних підприємств Сумської області  Олексій Картавий".

Олег Крапивний: "На виробництво молока впливає два показника - кількість корів і рівень їх продуктивності. Тільки кооперативи мають майбутнє. Важливо знайти тих, хто зможе об'єднати біля себе людей.

Олексій Картавий: "Сьогодні конкурентоспроможними на ринку стають тільки великі промислові підприємства, де на промисловій основі виробляється молоко високої якості. Ті госродарства, які не мають новітнього обладнання, вони стоять на межі - займатись чи не займатись. Для того, щоб продуктивно займатись виробництвом, потрібно створювати кооперативи, які будуть забезпечувати кормовою базою селян,  технічною, ветеринарною допомогою, підвищенням рівня знань працівників і керівників селянських господарств. Для того, щоб створити кооперативи, потрібно виділити землю, підвести воду і електроенергію, відвід каналізації, дозвіл на встановлення потужностей... Люди проявлятимуть активність, якщо будуть сприятливі умови, якщо буде підтримка держави".

Слухайте програму "Сьогодні. Вдень" по буднях з 17.00 до 20.00.