Виявлено серйозну уразливість мережі Wi-Fi, попереджають експерти

Виявлено серйозну уразливість мережі Wi-Fi, попереджають експерти

Експерти з інтернет-безпеки і офіційні особи США в понеділок попередили про нещодавно виявлену уразливість мережі Wi-Fi.

Про це повідомляє DW.

Виявлена уразливість дозволяє хакерам поширювати шкідливе ПЗ і красти конфіденційну інформацію.

Команда уряду США з комп'ютерного реагування на надзвичайні ситуації (CERT) опублікувала заяву про те, що недолік безпеки Wi-Fi може дозволити хакерам підслуховувати або захоплювати електронні пристрої, підключені до бездротових мереж.

"Експлуатація цих вразливостей може дозволити зловмиснику взяти під контроль вразливу систему", - заявили в CERT, який є частиною Департаменту внутрішньої безпеки США.

Уразливість виявилася в протоколі WPA2, який використовується для захисту мереж Wi-Fi. Так як WPA2 використовується для захисту всіх сучасних мереж Wi-Fi, то атаці можуть бути піддані користувачі захищених мереж Wi-Fi по всьому світу.

Експерти наголошують: щоб уникнути атак надалі слід оновити програмне забезпечення, як тільки виробники його випустять. Зазначається, що слід перевірити, чи доступні для оновлення для фізичних пристроїв, і при необхідності оновити вбудоване програмне забезпечення роутера. Тільки після цього в якості додаткових заходів можна буде змінити пароль Wi-Fi. Фахівці відзначають, що тільки зміна пароля Wi-Fi не допоможе уникнути атаки.

У небезпеці перебувають комп'ютери, смартфони, планшети та інші пристрої, що використовують операційні системи Linux, Android, а також MacOS.

Раніше повідомлялося про те, що серйозна уразливість була виявлена в оновленні популярного софту CCleaner. Незабаром вона була усунена.