На Кіровоградщині гуртожиток для переселенців зі сходу не заселений (Аудіо)

На Кіровоградщині гуртожиток для переселенців зі сходу не заселений (Аудіо)

На Кіровоградщині сучасний та обладнаний за останнім словом гуртожиток для вимушених переселенців зі сходу, будівництво якого профінансував Євросоюз, досі не заселений.
 
Більше знає наша кореспондентка Ольга Кротовська:
         
"Ще три роки тому Євросоюз погодився профінансувати будівництво гуртожитку для тимчасово переміщених осіб з Донецької та Луганської областей в Новгородці на Кіровоградщині. Станом на 1 вересня минулого року охочих там поселитись було 268 чоловік або 128 сімей. Але після відкриття ситуація кардинально змінилася, говорить радник Міністерства соціальної політики з питань внутрішньо переміщених осіб Валентина Кулачко.

Головною причиною стала затримка третього траншу на його будівництво. Не менш важливим фактором є віддаленість від обласного центру, мало хто готовий щоденно долати 40 кілометрів, щоб доїхати на роботу, а в самому селищі вільних робочих місць практично немає.

Зараз селищна рада подала запит до координаторів проекту із проханням дозволити заселяти гуртожиток вчителями, медиками, студентами місцевих навчальних закладів та учасниками АТО.

Новобудова разом з дитячим садочком, який відкрили у вересні цього року, має всі умови для проживання, та навіть більше. На першому поверсі є приміщення, які можна взяти в оренду для відкриття власного маленького бізнесу".

Ольга Кротовська, Кропивницький, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!