В Єрусалимі завершився марш "Жінки борються за мир" (Аудіо)

В Єрусалимі завершився  марш "Жінки борються за мир" (Аудіо)

Сьогодні в Єрусалимі завершився  марш "Жінки борються за мир", що стартував наприкінці вересня.

У ньому взяли участь єврейські та арабські представники Ізраїлю. Мета акції – відновлення мирних перемовин між Ізраїлем і Палестиною.

Розповідає наша кореспондентка в єврейській державі Світлана Глаз:
                     
"Сотні жінок з усього Ізраїлю, арабок і єврейок, взяли участь у марші, організованому рухом "Жінки борються за мир", до якого входять представники кращої половини людства. У них різний соціальний статус, професії, вони дотримуються абсолютно протилежних поглядів. Але єднає їх одне бажання: жити, народжувати і ростити своїх дітей у мирі. Вони закликають ізраїльських політиків, незалежно від їхньої приналежності до лівого чи  правого табору, почати мирні переговори з палестинцями.

Акції  "жінок у білому", адже всі учасники заходу одягнені лише в білий одяг, почалися ще 24 вересня на півдні Ізраїлю та відбулися  в шести містах єврейської держави і палестинської автономії. На узбережжі Мертвого моря в повітря було піднято 8-метрове плаття, яке  зшили учасниці акції  з  невеликих клаптиків тканини як символ єднання.  

У неділю, 8 жовтня, учасниці руху "Жінки борються за мир" дійшли до столиці Ізраїлю і тут в Єрусалимі  впродовж двох днів відбулися зустрічі з політиками, концерти та ярмарки. Мета їх – знайти слова і дороги, які б привели до миру в регіоні".

Світлана Глаз з Ізраїлю,  для українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!