Поблизу Калинівки вилучено 1276 вибухонебезпечних предметів

Поблизу Калинівки вилучено 1276 вибухонебезпечних предметів

Поблизу Калинівки відкритих осередків горіння та вибухів боєприпасів на території складу не спостерігається, обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 19,689 тисяч га території, виявлено та вилучено 1276 вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

"Відкритих осередків горіння та вибухів боєприпасів на території складу не спостерігається.  До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 8 пожежних танків, 3 інженерні машини розгородження МО України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зведеним піротехнічним загоном ДСНС України проводиться очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів у 5-ти кілометровій зоні навколо арсеналу. Усього з початку виконання робіт отримано та виконано 379 заявок від населення щодо виявлення вибухонебезпечних предметів

Як повідомлялося, увечері 26 вересня на складі боєприпасів у Калинівці Вінницької області сталася пожежа, яка спричинила детонацію боєприпасів. Через надзвичайну ситуацію з небезпечної зони були евакуйовані понад 30 тисяч місцевих жителів.