На Львівщині перевіряють комунальні заклади (Аудіо)

На Львівщині  перевіряють комунальні заклади (Аудіо)

Аби уникнути смертельних пожеж, подібних до тієї, що трапилася в одеському дитячому таборі "Вікторія", на Львівщині почали проводити позапланові перевірки комунальних закладів, в яких цілодобово перебуває велика кількість людей.
 

Про перші наслідки перевірок розповідає наша кореспондентка Наталія Козачук:
          
"Загалом рятувальники перевірять стан протипожежної безпеки 237-ми комунальних закладів, де вночі перебуває багато людей, - розповів начальник обласного управління запобігання надзвичайним ситуаціям Юрій Іванишин.

Ми не ставимо мету виявити там шалену кількість порушень. Для нас, перш за все – безпека людей. Ми вказуємо керівникам цих закладів, що їм треба зробити.

Вже перші перевірені об’єкти, показали, наскільки далеко в пріоритетах їх керівників перебуває пожежна безпека. Так, у Львівському геріатричному пансіонаті близько 70-ти стареньких, які не можуть ходити, розмістили чомусь аж на 5-му поверсі, - нарікає пацієнт пансіонату пан Ігор. Куди втікати – на балкон? Але там немає пожежної драбини.Коли пожежа, то вже нічого не зробиш.

В пансіонаті виявили і багато інших порушень – відсутність протипожежної сигналізації та системи оповіщення, необроблені протипожежним розчином дерев’яні конструкції горища, обмотані картоном вимикачі.

Близько 20-ти подібних порушень виявили і в дитячому сиротинці на вулиці Таджицькій. Попередні перевірки в цих закладах відбувалися навесні, однак приписів рятувальників тут досі не виконали".

Наталія Козачук, Львів, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!