Туреччина завдала авіаударів по складах зброї курдів

Туреччина завдала авіаударів по складах зброї курдів

Турецька авіація завдала ударів по складах зі зброєю забороненої у країні Курдської робочої партії у північній частині Іраку.

Про це повідомляє Тиждень.

Згідно із повідомленням, удари по цілям в районі Гара були нанесені ще напередодні у рамках триваючої операції проти КРП.

Додамо, що представник президента Туреччини Ібрахім Калін знову попередив, що проведення референдуму про незалежність в Іракському Курдистані буде мати серйозні наслідки. У цьому зв'язку Калін також нагадав про заяву, прийняту Радою національної безпеки Туреччини, в якій запланований курдами референдум назвав незаконним і неприйнятним.

Нагадаємо, парламент Туреччини 23 вересня продовжив мандат на військові операції турецької армії в Іраку і Сирії. У північній частині Сирії турецькі війська, воюючи на боці повстанців, відвоювали ряд територій у бойовиків "Ісламського держави". При цьому між турецькими солдатами і формуваннями курдів мали місце численні інциденти.

Нагадаємо, 23 вересня іракські курди, що живуть за межами Іраку, почали онлайн-голосування на референдумі про незалежність Курдистану.