За безвізом - безроумінг для України

За безвізом - безроумінг для України

Європейський парламент пропонує ввести для України, Грузії та Молдови модель "Східне партнерство+", що передбачає скасування плати за роумінг, створення трастового інвестиційного фонду для України і можливість введення нових санкцій проти РФ.

Про це повідомляє "Інтерфакс Україна".

"Європарламент пропонує для цих трьох країн-учасниць програми подати привабливу модель "Східного партнерства+", яка передбачала б, крім згаданого, також введення для цих країн односторонніх тарифних преференцій або створення широкосмугових каналів зв'язку з ними високої потужності", - зазначено в повідомленні.

Така модель "Східне партнерство-плюс" може бути запропонована й іншим членам "Східного партнерства" - Білорусі, Вірменії та Азербайджану - але тільки тоді, коли вони будуть готові.

Якщо "політичні крикуни" все не зіпсують, то рішення Європарламенту може бути в цьому році. Принаймні 14 вересня Комітет у закордонних справах Європарламенту розгляне документ, прокоментував ініціативу Європарламенту голова української делегації в ПАРЄ, народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Володимир Ар'єв.