Львів'яни видали книгу шрифтом Брайля для дітей

Львів'яни видали книгу шрифтом Брайля для дітей

Незрячі діти України отримали подарунок від львів'ян – надруковану шрифтом Брайля книгу Катерини Бабкіної "Шапочка і кит". Її випустили співробітники Ресурсного центру Львівської політехніки.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Організатором проекту є Львівський обласний осередок ВГО "Українська спілка  інвалідів  -  УСІ", який активно публікує літературу шрифтом Брайля і постачає її в кожну область України. Тексти для друку надає "Видавництво Старого Лева", з яким організація тісно співпрацює вже кілька років поспіль", - розповіла директор Центру Оксана Потимко.

За її словами, тираж книги – 50 примірників. Здавалось би – дуже невелика кількість. Але як правило, такі книги друкують від 2 до 15 штук, зрідка, за державні  кошти, тираж досягає 50 – 120 екземплярів.

Зазначимо, що видання вже розійшлось у всі обласні центри України, поповнюючи фонди обласних і міських бібліотек, спеціальних шкіл-інтернатів.

Книгу також отримають школярі, що навчаються за програмою інклюзивної освіти у Львівській, Дніпропетровській, Миколаївській, Рівненській, Хмельницькій, Волинській, Тернопільській, Вінницькій, Херсонській областях.