У Торонто відбувся Фестиваль українського кіно (Аудіо)

У Торонто  відбувся Фестиваль українського кіно (Аудіо)

Фестиваль українського кіно відбувся цими вихідними у Торонто у рамках Міжнародного кінофоруму, на якому Україна цьогоріч офіційно представлена вперше. На  розсуд аудиторії було висунуто шість сучасних вітчизняних фільмів.

З подробицями - наш кореспондент у Канаді Максим Наливайко:

"Голова Держкіно України Пилип Іллєнко привіз до Канади шість сучасних різнопланових українських стрічок, які не могли залишити глядачів байдужими. Його розрахунок виявився правильним і, незважаючи на проблеми із системою кондиціонування, під час усіх показів в залі був аншлаг.

Особливо радісно глядачі зустріли "Гніздо горлиці", "Червоний" та народну комедію Дзідзьо "Контрабас".

Така увага до українських фільмів з боку канадців показує, наскільки цікавою є сучасна Україна та її культура Північній Америці. Цей інтерес, посилений відносно значною присутністю України у канадському медіапросторі, і відкриває українським митцям широке вікно можливостей у країні Кленового листа, яким варто скористатися.

Крім того,  Канада та Україна розпочинають роботу над угодою про спільне кіновиробництво. Вона відкриє додаткові можливості для співробітництва, спростить юридичну базу і знизить собівартість зйомок та роботи над стрічками.  Символічно, що про це рішення стало відомо саме під час церемонії відкриття Днів кіно у Торонто".

Максим Наливайко. З Канади. Для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!