У Латвії розпочалися навчання НАТО

У Латвії розпочалися навчання НАТО

У Латвійській національній академії оборони сьогодні розпочинаються навчання НАТО "Steadfast Pyramid-2017" і "Steadfast Pinnacle-2017", в яких планують взяти участь понад 40 старших і вищих офіцерів із країн-членів НАТО і країн-партнерів НАТО - Фінляндії та Швеції.

Про це повідомляє "Тvnet".

"Steadfast Pyramid-2017" - перша частина навчань, що проводяться Верховним головнокомандуванням сил союзників в Європі й Вищим головнокомандуванням сил союзників з питань трансформації НАТО. Вона триватиме до 15 вересня.

Друга частина - "Steadfast Pinnacle-2017", присвячена в основному ролі командирів на операційному рівні, проводитиметься 17 - 22 вересня", - йдеться у повідомленні.

Мета навчань - вдосконалення здібностей офіцерів вищого рівня й командирів планувати об'єднані операції й керувати ними. В якості основи для навчань використовуватиметься директива планування всеосяжних операцій - один із головних документів планування об'єднаних операцій НАТО.

Нагадаємо, навчання "Steadfast Pyramid" і "Steadfast Pinnacle" у Латвії відбуваються з 2011 року. За угодою з Вищим головнокомандуванням з питань трансформації НАТО ці навчання   триватимуть у Латвії до 2018 року.