Україна в односторонньому порядку виконує план дій зі вступу в НАТО

Україна в односторонньому порядку виконує план дій зі вступу в НАТО

Петро Порошенко заявляє, що Україна в односторонньому порядку виконує план дій щодо вступу в Організацію Північноатлантичного договору (НАТО) без його формального схвалення.

Про це Глава держави сказав у щорічному посланні до Верховної Ради про внутрішнє та зовнішнє становище України, передають Українські Новини.

"Разом із Північноатлантичним партнерами спільно розвиваємо українську армію відповідно до стандартів НАТО, яких вона повинна досягти вже до кінця 2020 року. Упевнений, саме армія стане першою державною інституцією, яка буде відповідати критеріям членства в Альянсі. Без формального схвалення Плану дій щодо членства ми, проте, виконуємо його в однобічному порядку", - сказав Президент.

Петро Порошенко додав, що опитування громадської думки свідчать, що більшість громадян України підтримують і вступ до Євросоюзу, і приєднання до НАТО. Глава держави також висловив намір у майбутньому провести референдум щодо вступу України в НАТО, щоб продемонструвати ставлення українців до альянсу.

"Я не виключаю, що ініціюю в покладений час відповідний референдум, щоб продемонструвати волю українського народу. Усім: і нашим друзям, і агресивній сусідці, і всім українським політикам", - заявив Петро Порошенко.

Організація Північноатлантичного договору (НАТО) підтримує зусилля України в реалізації реформ у сфері безпеки і оборони і вітає досягнутий у їх проведенні прогрес.