Олександр Турчинов: Кремль веде масштабну війну в Європі

Олександр Турчинов: Кремль веде масштабну війну в Європі

Українська сторона уважно спостерігає за російсько-білоруськими навчаннями "Запад-2017", які відбуваються безпосередньо біля наших кордонів, і готова дати відповідь на будь-яку провокацію.

Про це секретар РНБО Олександр Турчинов заявив журналістам після вручення сертифікатів на отримання житла військовослужбовцям Нацгвардії, повідомляє Укрінформ.  

"Наші Збройні сили перебувають у готовності дати відповідь на будь-яку провокацію", - наголосив Олександр Турчинов.

За його словами, РФ цими навчаннями демонструє свою здатність до ведення континентальної, масштабної війни у Європі. Турчинов не виключає, що частина озброєння і військових можуть залишитися на території Білорусі. За словами керівника РНБО, РФ витрачає на ці навчання колосальний ресурс.  

Нагадаємо, "Захід-2017" - спільні стратегічні навчання Збройних сил Російської Федерації й Республіки Білорусь, заплановані на період з 14 по 20 вересня 2017 року. За офіційними даними, у навчаннях візьмуть участь до 13 тисяч військовослужбовців.

Мета навчань - перевірка можливості Росії й Білорусі забезпечити безпеку Союзної держави, її готовність до відбиття можливої агресії, а також підвищення злагодженості органів військового управління, польової і повітряної підготовки з'єднань і військових частин.