Джастін Трюдо привітав українців із Днем Незалежності (Аудіо)

Джастін Трюдо привітав українців із Днем Незалежності (Аудіо)

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо виступив із заявою з нагоди 26-тої річниці Незалежності України.

Повідомляє наша кореспондентка в Канаді Олена Вітвицька:

"Сьогодні українці та українські громади в Канаді і усьому світі святкують 26 років незалежності і свободи, - йдеться у заяві Джастіна Трюдо. Цитую: "Коли ми відзначаємо цю важливу дату та 150 років Конфедерації Канади, я пропоную канадцям пригадати величезний внесок української канадської громади у побудову різноманітної та всеохоплюючої Канади". Прем'єр також зазначив, що його уряд ще раз підтверджує повну підтримку суверенітету та територіальної цілісності, а також зусиль України на шляху до демократії, верховенства закону та стабільного економічного розвитку. Канада продовжуватиме тісно співпрацювати із Україною у сферах спільних інтересів, включаючи реалізацію Угоди про вільну торгівлю, що набрала чинності 1-го серпня.  

Джастін Трюдо побажав всім гарно відзначити День Незалежності, а завершив свою заяву канадський лідер словами "Слава Україні!"

Із привітаннями народу України виступили і канадські міністри Закордонних Справ Христя Фріланд та Оборони Харджит Саджан. У своїй спільній заяві вони зазаначили, що цьогоріч уперше близько трьох десятків канадських військових взяли участь у параді до Дня Незалежності України".

Олена Вітвицька, Канада, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!