На Луганщині знімають фільм за романом Сергія Жадана "Ворошиловград" (Аудіо)

На Луганщині знімають фільм за романом Сергія Жадана "Ворошиловград" (Аудіо)

На Луганщині розпочалися зйомки фільму за романом Сергія Жадана "Ворошиловград". Упродовж місяця знімальна група працюватиме в Старобільську та інших населених пунктах, аби відтворити дух роману. Бюджет стрічки перевищує мільйон євро. Половину з цієї суми надасть Державне агентство з питань кіно.

Початок зйомок бачив наш кореспондент Олексій Виноградов:

"Першим знімальним майданчиком на Луганщині став старенький "Ікарус", який курсував по дорозі зі Сватово на Старобільськ. Саме на такому автобусі головний герой роману - Герман повертався з Харкова до рідного міста в Луганській області, де і відбуваються головні події роману. Проводити  зйомки саме на Луганщині вирішили для того, щоб зробити фільм максимально достовірним. За словами головного продюсера Володимира Яценка, Сергій Жадан в романі описував місця, які реально існують.

Бюджет фільму - понад мільйон євро. На 50% роботу профінансує державне агентство з питань кіно. Проводить зйомки українська знімальна група, а беруть участь в них українські актори. Одну з другорядних ролей повинен зіграти і сам автор роману Сергій Жадан. Але що це за роль, головний режисер Ярослав Лодигін розповідати не став.

На Луганщині зйомки триватимуть до кінця серпня. А повністю готовий фільм глядачі зможуть побачити восени наступного року".

Олексій Виноградов. Луганщина. Для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!