У Венесуелі обирають конституційну асамблею

У Венесуелі обирають конституційну асамблею

У Венесуелі проходять ініційовані президентом Ніколасом Мадуро вибори до конституційної асамблеї. Цей орган повинен буде внести зміни до конституції країни.

Про це повідомляє РБК-Україна.


Право голосувати мають близько 19,4 мільйона осіб, однак опозиція закликає населення бойкотувати вибори, оскільки вважає, що президент збирається переписати конституцію під себе. За попередніми даними, близько 70 % венесуельців виступають проти конституційної реформи.

Очікується, що з 545 членів конституційної асамблеї 364 представлятимуть місцеві громади, а серед кандидатів від громад велика кількість членів правлячої Соціалістичної партії.

Зазначимо, що проведенню голосування передувало посилення заходів безпеки через вуличні маніфестації. Порушників можуть ув'язнити на термін від п'яти до десяти років. Однак, навіть попри заборону, протести в країні продовжилися.

Нагадаємо, учасники протестів у Венесуелі вимагають проведення дострокових виборів президента, повного відновлення прав парламенту і початку процесу відновлення економіки країни.

Раніше повідомлялося, що під час протестів у Венесуелі загинув поліцейський, а загальна кількість жертв у ході сутичок протестувальників із поліцією за останні кілька місяців досягла 113 осіб.