Китайці поглиблюють морське дно біля порту "Южний"

Китайці поглиблюють морське дно біля порту "Южний"

Компанія China Harbour Engineering Company Ltd. (CHEC) розпочала днопоглиблення в морському порту "Южний".

Про це заявив керівник Адміністрації морських портів України Райвіс Вецкаганс.

"Від моменту підписання контракту з компанією CHEC у Будинку уряду минуло менше двох місяців. Днопоглиблювальний флот оперативно прибув у акваторію порту, і ось уже розпочато роботи. Це свідчення надійності і відповідальності наших партнерів. Цей день є визначальним для обох сторін і відкриває нову главу в розвитку української портової галузі", - розповів Вецкаганс.

Зазначимо, що роботи здійснюються в рамках проекту "Реконструкції водних підходів, маневрових  зон та операційних акваторій із урахуванням перспективного вантажообігу морського порту "Южний", що передбачає збільшення глибин до 16 м для запуску одного з найбільших в Україні зерноперевантажувальних комплексів.

Додамо, що роботи вестимуть три земкаравани на ділянці у північно-західній частині Малого Аджалицького лиману в акваторії проектованих причалів №№ 23 - 25. Загальний проектний обсяг днопоглиблення - 4393075 м3.

Раніше повідомлялося, що роботи триватимуть до 31 березня 2018 року.  Наразі АМПУ реалізує кілька проектів капітального днопоглиблення в порту "Южний" для запуску роботи одного з найбільших в Україні зерноперевантажувальних комплексів. Будівництво зернового терміналу веде компанія "М.В. Карго" для Cargill.