Силовики проводять обшуки у приміщеннях, що належать Олександру Клименку

Силовики проводять обшуки у приміщеннях, що належать Олександру Клименку

Представники правоохоронних органів проводять 183 обшуки у приміщеннях, що належать екс-міністру доходів і зборів Олександру Клименку та членам його родини. Про це заступник генерального прокурора України – головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив на своїй сторінці у "Facebook".  За його словами, Головна військова прокуратура спільно з Департаментом захисту Національної поліції та спецпідрозділом "Корд" проводить "другу хвилю" реалізації розслідування у справі злочинної організації Януковича-Клименка".

Головний військовий прокурор запевнив, що робота журналістів "Радио Вести", які входять до медіа-холдингу Клименка та групи компаній "Юнісон", не припинилася. Водночас речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко додав, що "оперативники  Департамент захисту економіки Національної поліції України спільно зі слідчими ГПУ проводять слідчі дії в окремих офісних приміщеннях ТРЦ "Гулівер".

"Додаткова і детальна інформація про хід та результати слідчих дій буде оприлюднена на брифінгу міністром МВС Арсеном Аваковим за моєю участю дещо пізніше. І на мій превеликий жаль, сьогодні нельотна погода для гелікоптерів. Але ми знайшли вихід. А тому сьогодні багато з вкраденого буде оцінено по Закону! Закону української держави", - пообіцяв Матіос.

Раніше повідомлялося, що у рамках кримінального провадження за фактом створення злочинної організації екс-президента Віктора Януковича та екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка оголошено підозри 45 особам, із них 17 перебувають у розшуку, ще 28 підозрюваних знаходяться на території країни. Крім того, арештовано майно підозрюваних на загальну суму 888 мільйонів 452 тисячі гривень. За даними Генпрокуратури, екс-президент Янукович разом з екс-міністром Клименком за участю керівного складу податкових обласного та районного рівня організували та забезпечили незаконну діяльність так званих податкових майданчиків або "програмних підприємств", які впродовж 2011 - 2014 років стали інструментами незаконного та контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки на користь керівника та членів злочинної організації, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (участь в злочинній організації та зловживання службовим становищем).