Українські бранці можуть бути звільнені до новорячних свят

Українські бранці можуть бути звільнені до новорячних свят

У полоні проросійських найманців перебуває 108 українських бранців. Проте бойовики підтверджують тільки 50 чоловік, повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт. За його словами, до новорічних свят заручники можуть бути звільнені.

Юрій Тандіт також зазначив, що під час виїзного Всеукраїнського засідання ради церков голова СБУ Василь Грицак звернувся до митрополита Августина, який представляє УПЦ Московського патріархату, щодо залучення церкви до звільнення заручників.

Тим часом, міністр закордонних справ Німеччини та чинний голова ОБСЄ Франк-Вальтер Штайнмаєр переконаний, що обмін полоненими між сторонами конфлікту на Донбасі відбудеться до Різдва. Про це він заявив в інтерв'ю німецьким виданням.

При цьому очільник ОБСЄ вказав на застій в реалізації Мінських угод. Відтак, Штайнмаєр вважає реалізацію Мінських угод незадовільною, через що послаблення санкцій проти Росії виключене.

Питання врегулювання конфлікту на Донбасі буде одним з провідних під час щорічної зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ОБСЄ, яка запланована на 8 - 9 грудня в Гамбурзі.