ОБСЄ закликає поважати режим припинення вогню

ОБСЄ закликає поважати режим припинення вогню

Поважати режим припинення вогню закликав сторони конфлікту на Донбасі генсек Організації з безпеки і співробітництва в Європі Ламберто Заньєр. На його думку, політичний шлях врегулювання кризи на Сході нашої країни має залишатися ключовим.

Тим часом, на окупованих територіях спостерігачі ОБСЄ зафіксували особливу неповагу до Мінських угод, наголосив Ламберто Заньєр. І додав, що нині в секретаріаті організації у Відні міркують над тим, як посилити ефективність організації в ситуаціях конфліктів і криз.

Учора ж відбулася зустріч Президента Петра Порошенка з генеральним секретарем ОБСЄ Ламберто Заньєром. Глава держави під час цієї зустрічі наголосив, що вважає за необхідне максимально задіяти потенціал ОБСЄ для відновлення миру на Донбасі та деокупації Криму.

Сторони обговорили посилення міжнародної присутності в регіоні, насамперед шляхом розгортання озброєної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі. Окремо йшлося про якнайшвидше звільнення заручників та політичних в’язнів, які незаконно утримуються в Росії і на окупованих територіях.