ГПУ не перешкоджає роботі Центру протидії корупції

ГПУ не перешкоджає роботі Центру протидії корупції

Генеральна прокуратура спростовує кримінальне переслідування представників Центру протидії корупції і його керівника Віталія Шабуніна. Про це під час брифінгу заявив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

За його словами, кримінальне провадження відкрито не щодо Шабуніна і його колег, а за фактом. І йдеться не про обшуки, а лише про доступ до документів, тобто витребування документів для вивчення винятково за участі керівництва Центру протидії корупції.

Як відомо, Печерський суд Києва дозволив слідчим Генеральної прокуратури здійснювати доступ із правом вилучення речей та документів Центру протидії корупції, а також документів, які становлять банківську таємницю.

Владислав Куценко також повідомив, що участь працівників Генпрокуратури у мітингу на підтримку звільнених колег є порушенням чинного законодавства.

За словами посадовця, невдовзі стане відомою реакція керівництва ГПУ на лист керівників регіональних прокуратур, у якому ті висловлювали занепокоєння спробами заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе через організацію згаданого мітингу дискредитувати органи прокуратури і навіть вимагали його звільнення з посади.