YARIMA & Gunna Chorna: "Слід вибудовувати стосунки та правильне ставлення одне до одного"

YARIMA & Gunna Chorna: "Слід вибудовувати стосунки та правильне ставлення одне до одного"

Нині творчі дуети складаються легко: достатньо мати схожі музичні смаки та активні сторінки у соціальних мережах. Представниці українського репу й R&B, Gunna Chorna та YARIMA, вирішили заспівати разом, створивши пісню про різне ставлення до кохання. 

В ефірі шоу "Вікенд нової музики" на Радіо Промінь Gunna Chorna та  YARIMA презентували спільну композицію "Амур", поговорили з ведучою Ксенією Івась про стосунки, згадали, як у дитинстві святкували Новий рік, та поділилися творчими планами.  

 

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото: Пресслужба YARIMA & Gunna Chorna

Спершу в пісні "Амур" не було особливого настрою, просто пісня, щоб розслабитися, але потім Ганна написала свій куплет і додала сенсу

Ви видали спільну пісню, продемонстрували таку чудову синергію, як взагалі познайомилися? 

YARIMA: Ми, мабуть, були підписані одна на одну в Instagram дуже довгий час. Ми ж артистки, колеги. Тому стежили одна за одною. Мені Ганна завжди подобалася своїм настроєм. До того ж наші команди дружать. Якось так ми й зійшлися. 

Чия була ініціатива створити дует?

YARIMA: Я написала пісню і просто не знала довгий час, що з нею робити. Вже навіть думала її продавати, тому що я не бачила себе одну в ній. А потім, коли прийшло повідомлення від Ганни, ми вирішили, що в нас є класна пісня, і вона якраз може бути використаною для дуету артисток ‒ представниць українського репу та R&B.

Gunna Chorna: Так, це ми запропонували фіт. 

Вам усе вдалося! Вийшла пісня "Амур". Розкажіть, будь ласка, про її створення. 

YARIMA: Ми працювали кожна над своїм окремим куплетом і приспівом. 

Взагалі я писала цю пісню, не закладаючи в неї якогось масштабного сенсу. Мені здавалося, що вона просто легка, танцювальна, дуже неформальна. Там не було особливого настрою, просто пісня, щоб розслабитися. Але потім Ганна написала свій куплет і додала сенсу.

Gunna Chorna: Я послухала і подумала, що, напевно, YARIMA співає про свою любов, почуття. Тож якщо я напишу про свою, це буде трошки не те. Взагалі я дуже часто в житті виступала тією людиною, яка говорила подругам, що краще якихось стосунків не починати. Так і виникла ідея для мого куплету, а заразом і для всієї пісні – вона буде про закохану дівчину в рожевих окулярах та її подругу, яка штовхає, каже: "Може, не треба?".

Хто створював аранжування, музику?

YARIMA: Над аранжуванням ми працювали з дуже крутим саундпродюсером Nate Maelz, його звуть Сергій. Я раніше робила разом із ним трек "Ікар". Цей біт був також написаний Сергієм. Взагалі першочергово у мене в голові виникла мелодія. І коли я почула цей біт, то зрозуміла, як мій задум і те, що створив Сергій, класно поєднуються. До того ж я давно хотіла використати латиноамериканські мотиви. Все дуже вдало збіглося. 

Зараз вже немає шаленого кохання, замість нього — розуміння, що я будую сім'ю.

Ви співаєте про кохання, а як гадаєте, у це почуття треба поринати й просто плисти за течією чи слід своєму партнеру сформулювати правила поведінки з вами?

Gunna Chorna: Я, здається, вже переросла той вік, коли плила, поринала в кохання з головою. Зараз я з самого початку пояснюю, як зі мною можна, як не можна, що мені потрібно, чого я не пробачу, з чим не змирюся. І тільки тоді можу спокійно будувати стосунки. Зараз вже немає шаленого кохання, замість нього ‒ розуміння, що я будую сім'ю.

Які правила стосунків ти б написала?

Gunna Chorna: Особисті кордони, особистий простір. Якщо ми двоє працюємо, ми ділимо між собою всі хатні обов'язки. Я маю отримувати подарунки, наприклад, квіти. Кожна дівчина цього хоче, просто я ще й озвучую, щоб потім не злитися через те, що цього не стається. І говорити, завжди говорити. Якщо щось не так, то не лягати спати, посварившись, а поговорити про те, що не сподобалось. 

YARIMA: Дуже резонує те, що сказала Ганна. Я навряд щось додам. Просто є така штука, що коли ти юний, тобі все пробачається і можна поринати в стосунки, в кохання. Але наше сьогодення стало інакшим, ми теж дуже змінилися. Тому я згодна з Ганною. Слід вибудовувати стосунки, правильне ставлення одне до одного. Це те, про що треба думати з першого дня. 

YARIMA, на твоїй сторінці в Instagram є допис про те, що ти боїшся здатись своїм страхам. Що це за страхи, в подоланні яких тобі не допоможе ніхто, навіть ти сама?

YARIMA: Це дуже глибока тема. Багато страхів є сьогодні, бо триває війна. Страшно не прокинутися завтра, страшно не встигнути зробити те, що хочеш. Мені лише двадцять років. Я хочу ще дуже багато всього зробити: побудувати кар'єру, створити сім'ю. Це дуже важливо. Я боюся не досягнути тих висот про які мрію. Якщо раніше я не могла собі в цьому зізнатися, то зараз у мене вже є сила визнати власні страхи та йти назустріч їм. Адже там, де страх, там є і ріст.

Ганно, чого ти боїшся? 

Gunna Chorna: Я дуже рідко буваю вдома, востаннє — в липні. Тому я дуже боюся не помітити, як росте мій брат, якому зараз одинадцять років. 

Це період дуже стрімких змін, мені здається, що щомісяця він стає дорослішим, мужнішим. Я боюся замало проводити часу з родиною і потім про це шкодувати. Боюся впустити страх у своє життя, адже те, що говорять інші люди, невдачі ‒ все це потім сковує у твоїх прагненнях. Раніше був юнацький максималізм. Мені він допомагав дуже швидко рости, а зараз він відсутній. І подекуди стає так важко себе зрушити з місця.

Прийшло розуміння, що досвід — це досвід, хороший чи поганий, він все одно допомагає ставати кращою. 

Коли в стосунках проживаєте не дуже приємні моменти, куди йдете зализувати рани? До рідних, подруг, в інтернет, можливо, обираєте самоту?

Gunna Chorna: Мені особисто треба побути на самоті, поплакати десь три дні. Загалом я легко відпускаю людей, скільки б не минуло часу. Коли востаннє була така ситуація, я поїхала до сім'ї на кілька днів. Просто плакала, відпочивала, врешті віддала всі емоції, а потім увімкнула раціо. 

YARIMA: Мені добре із сім'єю побути в такі моменти, і самій подумати, переварити ситуацію, і з друзями повеселитися й звернути увагу на щось інше. Насправді вже, мабуть, прийшло розуміння, що досвід ‒ це досвід. Хороший чи поганий, він все одно допомагає тобі стати кращою. Тому, якщо щось не зрослося з людиною, це все одно класний досвід. Приємних моментів завжди більше, ніж поганих.

Скоро Новорічні свята. Поділіться, будь ласка, вашими найтеплішими спогадами з дитинства про цей особливий період.

Gunna Chorna: Взагалі я не відчувала святкового настрою в дитинстві під час святкування Нового року, я була маленькою, не вірила у Діда Мороза. Якщо до батьків приходили гості, то я мала бути на цьому святі сама ще й вдягнута у нарядний, але незручний одяг. Втім, у мене є одна історія, яка вплинула на моє життя. Всі мої друзі знають, що до вісімнадцяти років я не вживала алкоголь. Але не розуміють причин такої поведінки. Зараз відкрию таємницю. Коли мені було років десять, ми з батьками та їхніми друзями поїхали святкувати Новий рік в будиночки біля озера. Тоді я не знала, що таке алкоголь, але чомусь вирішила подопивати за всіма з усіх келихів. Зрозуміло, що я була дуже мекнута. Але повеселилась нормально, такі фотографії з цього свята… Власне, потім я не вживала алкоголь, бо боялася себе не контролювати. Зараз теж не дуже святкую Новий рік, можливо, це ознака дорослішання. 

YARIMA: Не можу пригадати якусь святкову історію, пов'язану з родиною чи друзями. Але у мене Новий рік в дитинстві завжди асоціювався з концертами, які відбувалися в моєму рідному місті на Полтавщині. Я постійно виступала в районному будинку культури на дитячих святах. На одному з них мене забули попередити, що переставили мій номер на один виступ раніше. І от сиджу я за лаштунками, гріюся в куртці та чоботах, бо будинки культури ‒ це зажди великі приміщення, які не опалюються. І раптом чую, що на сцені грає моя пісня. І всі мовчать. Я спершу подумала, що це звукач щось переплутав. Та раптом всі почали мене гукати й кликати на сцену. І я з переляку вистрибнула з куртки та чобіт і побігла виступати. Але від стресу замість трьох куплетів весь час співала тільки перший. Ця ситуація добре описує ці масові новорічні заходи ‒ сумбурні, але неповторні.

Яка ваша найзаповітніша мрія на новий рік, окрім перемоги, про неї мріють всі?

Gunna Chorna: Бути на сто відсотків чесною з собою, щоб на сто відсотків полюбити себе за те, що я завжди тримаю перед собою слово. Цього б я дуже хотіла.

YARIMA: Я, мабуть, буду не такою глибокою, хоча розкажу про мрію, яка важлива для мене. У наступному році я дуже хочу заспівати великий сольний концерт.

Над чим кожна з вас зараз працює? 

Gunna Chorna: Працюю над першим альбомом, який мав вийти ще раніше, але я його не доробила до кінця. Зроблю все, що в моїх силах, щоб реліз альбому відбувся взимку. Я ще дописую тексти до деяких пісень, та й крім цього роботи над ним вистачає.  

YARIMA: Зараз працюю над синглом. Також в січні вийде дует з одним українським артистом. Не буду поки розкривати карти, незабаром про все  дізнайтесь. Працюємо над синглом, реліз якого плануємо ближче до весни. Також дуже хочу видати альбом, тому разом з командою готуємо матеріал і сподіваємося, що протягом нового року нам вдасться цю ціль реалізувати. 

Редакторка текстової версії — Анастасія Герасимова.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.