"Квіткіс" почали представляти пісні майбутнього альбому "Ритмоплин"

"Квіткіс" почали представляти пісні майбутнього альбому "Ритмоплин"

Київські панки "Квіткіс" представили пісню "Зорі". Трек увійде до їхнього майбутнього альбому "Ритмоплин", реліз якого має відбутися наприкінці літа.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Лілія Лилик, Радіо Промінь

"У нас вийшла абсолютно нова пісня "Зорі". Саме нею ми вирішили, так би мовити, відкрити шлях до представлення нашого майбутнього альбому. Він буде називатися "Ритмоплин" і побачить світ наприкінці літа. Цей альбом буде такою собі присвятою гуртам, які в 90-х та “нульових” піднімали, тримали і зароджували українську альтернативну сцену, і формували не тільки культуру, але й уми людей. Зокрема, пісня "Зорі" — це така, грубо кажучи, ода культовим корифеям українського рок-н-ролу — гурту "Воплі Відоплясова". Спільного із творчістю "ВВ" у "Зорях" мало, але якийсь панк-фолковий вайб ми постаралися перенести максимально. 

Сам трек, як і 99 % усіх наших пісень, про кохання. Більше, власне, і не немає чого сказати. Просто запам’ятайте усі, що кохання — це один із трьох китів, на яких тримається кожен з нас.

У нас так часто буває, що пісні, які були написані рік тому, виходять тільки зараз. Тому не дивуйтеся у майбутньому, що в альбомі "Ритмоплин" таких пісень, як "Зорі" буде тільки одна. Можна сказати, що ця лайтова композиція прийшла таким собі причепом до інших, більш важких треків. Але при цьому ми не могли її не записати, бо часто грали її і майже всім вона нормально "залітала"", — розповів вокаліст гурту "Квіткіс" Дмитро Войналович в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

Нагадаємо, у лютому група "Квіткіс" видала сингл "Анатомія" та оголосила про зміни у складі.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.