Данілов: Завдання Росії — зробити штучний голод в світі

Данілов: Завдання Росії — зробити штучний голод в світі

Багато країн зацікавлені в тому, щоби зерновий коридор працював, сказав в ефірі Українського Радіо секретар РНБО Олексій Данілов. Але вплив на Росію залишається питанням складним. І назвав прецедентом у світі руйнування РФ приміщень Китаю після попередніх атак в Одесі. Він переконаний, що завданням Росії є створення штучного голоду у світі, який спричинить продовольчу міграцію до Європи.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото: ЕРА

Коментуючи ситуацію щодо зернового коридору, Олексій Данілов сказав, що це акт тероризму, коли країна-агресор погрожує знищувати цивільні судна, які йдуть із їжею для країн, що потребують її. "Завдання Росії — зробити штучний голод в світі з урахуванням того, що наша продукція не буде постачатися в ті країни, які її потребують. І, таким чином, зробити велику хвилю продовольчої міграції саме в Європу. Ми розуміємо всі ці речі. Ми докладаємо максимально зусиль для того, аби вирішити це питання. Найближчим часом ми всі побачимо рішення нашої країни". 

Вплинути на Росію — це питання складне, переконаний Олексій Данілов. "І Туреччина, і Китай, і багато інших країн зацікавлені у тому, щоби зерновий коридор обов'язково почав працювати". Він наголосив, що під час попередньої атаки на Одесу росіяни зруйнували приміщення, які належали КНР, що є прецедентом у світі. 

Щодо використання інших шляхів постачання нашої їжі до країн, які це потребують, розглядається і дунайський напрямок, і інші шляхи постачання, навіть і через країни Балтії, сказав секретар РНБО.