ЮЮ представить у Києві нову концертну програму

ЮЮ представить у Києві нову концертну програму

Юлія Юріна видала авторську версію української народної пісні "Голубочки". Вона увійде до нової концертної програми "Ґвара", яку артистка представить у Києві 19 травня на свій День народження.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Ігор Ткач, Радіо Промінь

"Трек "Голубочки" я робила разом із саунддизайнером Jandy, і пісня насправді чекала свого часу в столі, як і всі мої треки, майже рік. Бо повномасштабне вторгнення вносить свої корективи. Ідея створення треку прийшла до мене під час роботи з моїм фольклорним колективом "Ґвара", де я викладаю і допомагаю людям вивчати українські традиційні пісні. Ми співали весільні пісні, весільну лірику. Пісня "Ой куди ж ви голубочки та й полетите" дуже сильно сподобалася всім дівчатам на курсі. І я подумала, що буде дуже непогано дати їй нове життя у вигляді поєднання українського фольку та сучасної електронної музики. Поштовхом до релізу стала величезна поява шароварної музики, яка відвертає слухачів від всього народного. Бо мало артистів занурюються у цю тему і роблять стильно. Я вирішила згадати часи гурту YUKO та показати, як треба. Але після цього вибухнула ідея створити не тільки сингл, а й розробити цілий концерт та приєднати моїх учениць фольклорного курсу "Ґвара", додати скрипку, дві віолончелі та живі барабани, приправити все електронним саундом та створити великий сольний концерт, який відбудеться в Києві 19 травня в Малій Опері о 19 годині. Всіх запрошую. Дуже чекаю",  — розповіла Юлія Юріна в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.