Kozak System створили гімн бригаді Нацполіції

Kozak System створили гімн бригаді Нацполіції

Гурт Kozak System презентував сингл "Лють", який став гімном однойменної штурмової бригади Національної поліції України. Автором нової пісні став трубач гурту Kozak System Сергій Соловій.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Сергій Галушка, Радіо Промінь

"З початку повномасштабної війни московії проти України ми з Kozak System  заграли близько 30 концертів на передовій. Ми завжди починаємо свої виступи з гімну окремої десятої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс". До нас почали звертатися комбриги різних бригад з проханням написати гімн тієї чи іншої бригади. Їм було б дуже приємно. І, як показує практика, в цьому є великий попит,  тому що героїзація наших бригад — це дуже важлива справа для бійців культурного фронту. А нам вдвічі приємніше було написати гімн бригаді "Лють", тому що комбригом цієї бригади є наш друг, двічі герой ордена Богдана Хмельницького, полковник Олександр Нетребко. Ми познайомилися з ним ще до війни, а пізніше почали їздити на передову в район Миколаївської області, де базувався окремий бойовий підрозділ патрульної поліції, в якому Олександр Нетребко був керівником. Сьогодні він комбриг бригади. "Лють" —  це наше майбутнє. Це ті мотивовані хлопці, які добре знають, як знищувати ворога. І нам неймовірно приємно, що ця пісня вдалася. Гімн бригади — це окрема для нас і нова галузь творчості. Не думаю, що ви згадаєте ще декілька пісень-гімнів тієї чи іншої бригади. Однак у нас сьогодні інша реальність. У нас сьогодні запит на популяризацію Збройних Сил України. Найкращих Збройних Сил у світі", — розповів вокаліст гурту Kozak System Іван Леньо в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

 

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.