"Ми сподіваємося на підтримку небайдужих людей", — в.о. директора палацу "Україна" про пошкодження від ракетних обстрілів

"Ми сподіваємося на підтримку небайдужих людей", — в.о. директора палацу "Україна"  про пошкодження від ракетних обстрілів

Про результати обстрілу Києва та влучання в Національний палац мистецтв "Україна" слухачам Українського радіо розповів тимчасовий виконувач обов'язків директора Палацу Андрій Видиш.

0:00 0:00
10
1x

"Цього року Національний палац мистецтв "Україна" з 24 лютого не працює зі зрозумілих причин. У нас були плани починати свою діяльність у грудні, бо це головна сцена країни, знакове місце і наше відкриття, було б потужним сигналом для всіх жителів столиці, що навіть у такі часи культура розвивається. 

Рік тому в цей час у нас відбувалися новорічні свята, де були присутні 4000 людей. Але через постійні ракетні обстріли, відключення енергії ми вирішили не відкривати свою діяльність і сьогодні стало зрозумілим, що ми вчинили правильно.

Уламки ракети потрапили у будівлю, готель через дорогу. Ударною хвилею були нанесені пошкодження Національному палацу мистецтв "Україна". Перебували в будівлі на той час лише охоронці. Постраждав один співробітник, але без серйозних наслідків.  

Буде працювати комісія, яка оцінить всі збитки, але вже сьогодні зрозуміло, що всі офісні приміщення, фасад будівлі, гримерки повністю залишилися без вікон. Майно у кабінетах також пошкоджено. Важко сказати, яка сума в грошах буде необхідною для реконструкції.

Національний палац мистецтв "Україна", хоч і є державним підприємством, але зовсім не фінансується державою. Ми можемо сподіватися тільки на свої кошти. Якщо зважати що з 24 лютого у нас не відбулось жодного заходу, то це буде досить важко.

Ми сподіваємося на підтримку небайдужих людей, артистів і плануємо взаємодіяти з фондами та урядом, щоб знайти шляхи як відбудувати палац, і далі нести мистецтво людям".

Фото: ОП